Een greep uit de goede doelen die wij steunen

Veel mensen voelen zich vaak beter als ze anderen kunnen helpen. En een goed doel steunen, dat doe je gelukkig niet alleen. Eenmaal je de sprong waagt, ben je één van ons. Een grote community van duizenden klanten, partners, medewerkers en meer! Met onze Goede Doelen Drukkerij willen we een brug slaan tussen onze passie, onze klanten en de goede doelen.

Bij elke bestelling die bij de Goede Doelen Drukkerij wordt gedaan, gaat 5% van het totaalbedrag naar het goede doel! Deze 5% word dan jaarlijks verdeeld over onderstaande goede doelen. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan één van onze aangesloten goede doelen:
“Onze passie is drukwerk met een warm hart voor het goede doel”

Oxfam Novib

Het doel van Oxfam Novib is dat iedereen een zelfstandig bestaan zonder armoede kan opbouwen. Ze is daarom vooral actief op het gebied van armoedebestrijding en gelijke rechten, oftewel een rechtvaardige wereld, zonder armoede. Om haar doel te bereiken, werkt Novib samen met lokale organisaties in ontwikkelingslanden, voert ze campagne in Nederland om mensen bewust te maken van de armoede en onrechtvaardigheid in de wereld en probeert ze het beleid van overheden en bedrijven te beïnvloeden door te lobbyen, zowel op nationaal als internationaal niveau.

“Al geruime tijd werkzaam als inkoper in de Charitatieve sector is mijn ervaring dat veel bedrijven graag willen werken voor een Goed Doel, maar vaak zoekende zijn naar de juiste verbinding. Achter veel goede bedoelingen schuilen soms wazige intenties of neigt het naar greenwashing, maar meestal komt er wel een mooie actie uit voort. De Goede Doelen Drukkerij is ontstaan vanuit zo’n wens de samenwerking naar een ander niveau te tillen. Jaarlijks worden onder toezicht van hun accountant zeven Goede Doelen beloond met een vast percentage van hun jaaromzet. Een erg fraai initiatief waar ik tegelijk ook trots op ben om dit te mogen helpen ontwikkelen."
Wiet van den Berg Procurement Specialist, Oxfam Novib
Lees meer

KWF Kankerbestrijding

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts een kwart van hen in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot twee derde. Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij de gulle giften van KWF-donateurs. Met haar activiteiten ondersteunt KWF patiënten in elke fase van het leven.

“Met het geld dat de Goede Doelen Drukkerij aan KWF doneert dragen zij bij aan een beter leven voor iedereen die is geraakt door kanker. Daarvoor voor zijn wij de Goede Doelen Drukkerij heel dankbaar."
Linda Sumner, woordvoerder KWF
Lees meer

CliniClowns

Kinderen die langdurig ziek zijn en regelmatig in het ziekenhuis liggen, hebben het ontzettend zwaar. Ze kunnen niet meer ongestoord kind zijn. Om hun ziekenhuisverblijf enigszins dragelijk te maken, zijn de CliniClowns in het leven geroepen. CliniClowns zorgen voor afleiding en ontspanning, waardoor de patiënten minder angstig worden. Ze laten de patiënten lachen en heel even al hun zorgen vergeten. Dit is erg belangrijk voor het mentale welzijn van de kinderen. Overigens zijn CliniClowns er ook voor mensen met dementie.
Lees meer

KiKa

Vandaag de dag sterft elke drie dagen een kind aan kanker. Het doel van KiKa is dat 95% van de kinderen met kanker, de ziekte overleeft. Op dit moment is dat nog 75%. Daarom moet er onderzoek gedaan worden. Kinderkanker is heel anders dan kanker bij volwassenen. KiKa doet ook onderzoek naar behandelmethoden die minder pijnlijk en ingrijpend zijn en zorgen voor een betere levenskwaliteit op latere leeftijd. Daarnaast geeft KiKa voorlichting over kinderkanker.
Lees meer

De Nederlandse Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting doet onderzoek naar manieren om hartfalen eerder op te sporen en beter te behandelen. Hoe eerder je hartfalen ontdekt, hoe beter het te behandelen is. Daarnaast doet de stichting onderzoek naar hoe hartfalen is te voorkomen. De Nederlandse Hartstichting geeft ook voorlichting over gezonder leven. Zo probeert de stichting te voorkomen dat mensen hartpatiënt worden of onnodig overlijden aan een hartziekte.
Lees meer

De Klimmende Règâhs

Met hart en ziel zetten De Klimmende Règâhs (DKR) uit Den Haag zich al jaren in voor Alpe d'HuZes. Onder het motto 'opgeven is geen optie' wordt, door evenementen te organiseren, zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Daarnaast zet DKR zich jaarlijks sportief in door wandelend of fietsend zo veel als mogelijk de Alpe d'HuZes te bedwingen. Elke euro die via de Goede Doelen Drukkerij door DKR wordt ontvangen, wordt besteed aan onderzoek naar kanker.
Lees meer

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie.
Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Wij hebben één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Samen maken we het verschil.
En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen.
Lees meer